Tuloksellista seuratyötä Kuopiossa

Kuopion Pursiseura, KuoPS, kasvatti jäsenmääräänsä viime vuonna merkittävästi. Miten se onnistui?

Kuopion Pursiseura juhli viime vuonna kunnioitettavaa 130-vuotista historiaansa. Juhlavuoden kunniaksi seura lähti uudistamaan ilmettään ja strategiaansa vahvasti. Lopputuloksena oli merkittävä kasvu jäsenmäärässä. Seura sai myös SPV:n gaalassa Vuoden seura 2019 -tunnustuksen.

KuoPS:n pääsihteeri Jani Kelo kertoo, että seura teki uusitun toimintastrategian vuosille 2019–2023. Hänen mukaansa keskeisenä teemana oli ennen kaikkea halu tarjota ihmisille entistä enemmän mahdollisuuksia päästä liikkumaan vesillä.

– Varsinaisia toimia sen eteen mietimme ahkerasti ja päädyimme muun muassa puolittamaan liittymismaksumme suuruuden, sanoo Kelo.

Lisäksi KuoPS:lla oli juhlavuonnaan kampanja, jossa liittymismaksu sisältyi seuran järjestämän purjehduskurssin osallistumismaksuun.

Jäsenmäärien kasvu ei ole kuitenkaan syntynyt pelkästään hintojen voimalla vaan pitkäjänteisellä seuratoiminnalla ja työllä. KuoPS panosti viime vuonna vahvasti myös markkinointiin.

– Panostimme vahvasti sosiaaliseen mediaan. Toimme venepaikkamme ja palvelumme laajalti esille. Kallavesj’-messuilla olimme näkyvästi myös esillä. Kyllähän saamamme näkyvyys ja innokkuus toiminnan ympärillä ovat lisääntyneet, Kelo kertoo.

Hän toteaa, että seuran kenties suurin kehitysaskel on viime vuosina tapahtunut puitteissa.

– Pirttiniemen tukikohdan kehittämishanke valmistui vuonna 2015. Saimme tänne nykyaikaiset koulutus- ja huoltotilat. Lisäksi uusia venepaikkoja saimme peräti 200 ja kykenemme nyt tarjoamaan niitä kaikille halukkaille, Kelo sanoo.

Seura kehittää toimintaansa koko ajan ja Kelon mukaan varsinkin koulutustoimintaan on satsattu paljon.

Vuoden seura tekee luonnollisesti paljon asioita erinomaisesti, mutta Kelon mukaan KuoPS ei tee mitään sellaista, mitä muut kotimaiset seurat eivät voisi tehdä myös. Hänen mielestään seurojen toimintaa tulee kehittää avoimin mielin ja tuoden itseään ylpeästi esille.

– Markkinoikaa itseänne ja toimintaanne aktiivisesti. Nykypäivänä eri lajien välillä on kovaa kilpailua. Aika on kortilla ja tekemistä on tarjolla valtavasti. On siis ensiarvoisen tärkeää tuoda esille mitä kaikkia etuja pursiseurojen jäsenyydet tuovat mukanaan, sanoo Kelo.

Kuopion Pursiseura 

Kotisatama: Kuopio
Perustamisvuosi: 1889
Jäsenmäärä: 750
Purjeveneitä: 150
Moottoriveneitä: 150
Kotisivut: kuopionpursiseura.fi/

Teksti: Joakim Nordström
Kuva: Pasi Hannula