Tervetuloa vaikuttamaan – hae mukaan SPV:n monipuoliseen luottamustoimintaan

Onko sinulla ajatuksia veneilyn kehittämiseksi? Työskenteletkö seurassa tai esimerkiksi viestinnän parissa? SPV:n luottamushenkilönä voit hyödyntää omaa tietotaitoasi yhteisen veneilyharrastuksemme kehittämiseksi. Pääset rakentamaan ja vaikuttamaan konkreettisesti siihen, mihin suuntaan suomalaista veneilyä kehitetään sen eri osa-alueilla.

SPV:n vaihtuviin puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajatehtäviin valitaan jälleen henkilöt syysliittokokouksessa 1. joulukuuta 2019.  Tänä vuonna ehdokkaita haetaan seuraaviin tehtäviin:

  • liittohallituksen varapuheenjohtaja
  • puheenjohtajat veneily-, kilpapurjehdus-, lapsi- ja nuoriso- sekä koulutustoimikuntaan
  • varapuheenjohtajat valmennus- ja huippukilpapurjehdus-, nopeuskilpailu-, järjestö-, veneilyturvallisuus- sekä viestintä- ja markkinointitoimikuntaan.

Jos jokin vaihtuvista toimista kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä seuraan, jotta se voi tehdä sinusta ehdotuksen meille 13. syyskuuta mennessä (lisätietoa tämän artikkelin lopussa).

Miksi mukaan SPV:n luottamustoimintaan?

Pia Grönblom on toiminut lapsi- ja nuorisotoimikunnan puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen. Hän kehottaa hakemaan luottamustoimintaan, koska se on mielenkiintoista ja monipuolista.

– SPV:n luottamustoiminnassa opit ymmärtämään syvemmin liittoa ja seuratoimintaa. Se on erittäin hyvä jatko seuratyöskentelylle. Saat tehdä niin paljon asioita kuin vaan ikinä jaksat, jos haluat, mutta se ei kuitenkaan ole mitenkään liian raskas rasti. Pystyt hyvin säätelemään, mihin työryhmiin tai tapahtumiin osallistut, Grönblom kertoo.

– Suosittelen lämpimästi hakemaan mukaan. Aikaansaavia, innostuneita ja ennen kaikkea sitoutuneita ihmisiä tarvitaan aina, Grönblom kiteyttää.

Ari Aronniemi on SPV:n luottamustoiminnan konkari. Hän on toiminut koulutustoimikunnan jäsenenä jo Veneilyliiton ajoilta. Koulutustoimikunnan varapuheenjohtajana hän on ollut kuusi vuotta ja viimeiset kaksi vuotta puheenjohtajana. Aronniemi kannustaa hakemaan luottamustoimintaan, sillä se on hyvä tapa edistää veneilyharrastusta. Samalla saa myös paljon uusia ystäviä ympäri Suomen.

– Kun olet mukana luottamustoiminnassa, voit vaikuttaa ja tuoda seurojen ja kerhojen ajatuksia ja toiveita esiin. Itse olen kokenut luottamusroolin myös hyvänä harrastuksena, josta on iloa itselle samalla kun voi tehdä hyvää myös muiden eteen, Aronniemi pohtii.

– Olen päässyt tekemään töitä muun muassa koulutusjärjestelmän, koulutusaineiston ja tutkintojärjestelmän kehittämisen parissa. Uuden vesiliikennelain kommentointiin osallistuminen oli myös palkitsevaa ja hyvä esimerkki myös veneilijöiden edunvalvonnasta. SPV:n luottamustoiminnassa oma osaaminen kehittyy ja koko SPV-kenttä tulee tutuksi, Aronniemi kertoo.

Jos puheenjohtaja- tai varapuheenjohtajatoimi kiinnostaa, voit tutustua asiaan enemmän alla olevien linkkien kautta. Muistathan olla myös seuraasi yhteydessä, jotta he ehtivät tehdä sinusta ehdotuksen 13. syyskuuta mennessä. Tervetuloa mukaan kehittämään yhteistä harrastustamme!

Talvella 2019 valittavat tehtävät >
Lomake ehdotuksia varten >
Toimikuntien ja toimintojen tehtävät sekä nykyiset kokoonpanot >

Toimikuntien kokouksia järjestetään toimikunnista riippuen yhden-kahden kuukauden välein. Hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa kesää lukuun ottamatta. Luottamustoiminnan pariin voi hyvin osallistua ympäri Suomen, sillä kokouksiin voi osallistua Skypen kautta.

Luottamustoimikuntiin jäseneksi

Kun vaihtuviin puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajatoimiin on valittu joulukuussa tehtävät, muodostavat puheenjohtajat toimikuntansa jäsenistön. Jos haluat osallistua jonkun toimikunnan toimintaan, kannattaa tammikuussa 2019 olla yhteydessä kyseisen toimikunnan puheenjohtajaan, joiden yhteystiedot päivitetään tänne (kohta hallitus) vuodenvaihteen jälkeen.

Tällä hetkellä järjestötoimikunnan jäsenenä ja aluejohtajana toimiva Antti Kaipainen kehottaa hakemaan luottamustoiminnan pariin, sillä omalla aktiivisuudella voi edistää monia asioita.

– Luottamustoiminnassa pääset nostamaan esiin niitä asioita ja osa-alueita, joita koet tärkeäksi toteuttaa veneilyssä yhteistyössä SPV:n ammattilaisten ja muiden luottamushenkilöiden kanssa. SPV ja luottamustoiminta tarvitsevat myös eri osa-alueilta näkemystä ja korkeaa ammattitaitoa käyttöönsä. Luottamustoiminnassa pääset antamaan kokemuksesi yhteisen hyvän kehittämiseen laajassa mittakaavassa ja näin edistät samalla myös mieluista harrastusta osaltasi, Kaipainen kertoo.

 

Tervetuloa mukaan luottamustoimintaan!