Tapio Nirkko haki Miamista vauhtia EM-regattaan

Sailing Team Finlandin vuosi alkoi tuttuun tapaan Miamin maailmancupissa.

Suomalaisista parhaiten menestyi Tapio Nirkko, joka sijoittui Finnjollissa hienosti seitsemänneksi. Tuula Tenkanen (Laser radial) oli 11:s, Kaarle Tapper (Laser standard) 15:s ja Monika Mikkola (Laser radial) 18:s.

Nirkon seuraava tavoite on yltää maaliskuussa Finnjollien EM-regatassa kuuden parhaan joukkoon.

– Viimeistään elokuun MM-kilpailussa Tanskassa haluan olla mitalitaistelussa mukana sekä tietenkin saavuttaa sieltä Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin, Nirkko sanoo.

Viime vuonna alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden Finnjollissa voittanut Muhonen tähtää EM-regatassa niin ikään kuuden parhaan joukkoon – ja toivoo juhlivansa kilpailun päätteeksi alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruutta.

Varusmiespalvelustaan suorittava Oskari Muhonen taiteilee syyskuuhun asti armeijan ja purjehduksen välillä, minkä jälkeen tähtäimessä on Tokio 2020. Toki Muhonen on täysillä mukana myös MM-kilpailuissa Århusissa.

– Toistaiseksi treenien sovittaminen varusmiespalvelukseen on sujunut hyvin. Kehitystä tulee, vaikka toki viime vuonna sitä tuli tähän verrattuna harppauksin, kun luokka oli uusi. Sain kuitenkin Laserista hyvät pohjat, Muhonen sanoo.

Finnjollien EM-kilpailu purjehditaan 12.-17. maaliskuuta 2018 Espanjan Cadizissa. Suomlaisista mukana ovat Nirkon ja Muhosen lisäksi Mikael Hyryläinen ja Waltteri Moisio.

Teksti: Iina Airio