Suomalaisten suosikkisatamat

Kesä ja venereissut lähestyvät. Ota vinkit talteen, niin voit suunnata veneilijöiden äänestämiin satamiin.

Kuvaaja: William Myatt-Hirvonen

Iniö Norrby
N 60°23.8’E,21° 23.4’

Iniö Norrbyn vierassatama on idyllinen, viihtyisä ja toimiva kokonaisuus. Palvelut ja kirkonkylä ovat lähietäisyydellä ja ravintola mainio. Satamaa kehutaan siisteydestään, hyväkuntoisuudestaan ja aurinkoisesta asiakaspalvelustaan. 40-paikkainen satama sijaitsee vilkkaiden pienveneväylien läheisyydessä.

inionorrbyhamn.fi/

Kuvaaja: Mathildan Marina

Mathildan Marina
N 60°13’1” E 22°54’0

Mathildedalin 42-paikkainen vierasvenesatama tarjoaa monipuoliset palvelut: muun muassa veneilijöiden peruspalvelut, rantalentopallokentän, lasten leikkipaikan, kaupan ja ulkokuntosalin. Satamaa kuullaan usein kehuttavan ystävällisestä asiakaspalvelustaan ja ravintolan herkullisista ruoista. Satama sijaitsee upeissa maisemissa, Teijon kansallispuiston kupeessa. Lisäksi Mathildedalin kylältä löytyy rutkasti nähtävää ja
koettavaa.

mathildanmarina.fi

Kuvaaja: Petri Järvinen

Bodö
N 59°54,5’ E 21°45,0’

Suojainen Bodön satama sijaitsee eteläisellä Saaristomerellä, Bodön ja Bergholmin välillä kulkevan väylän itäpuolella. Satama saa usein kiitosta lapsiystävällisyydestään ja loistavasta palvelustaan. Satamasta löytyy maukasta purtavaa tarjoava BistroCafé Bodö ja siistien, perinteisten saunatilojen lisäksi kelluva lauttasauna. Satamasta voi vuokrata kajakkeja ja SUP-lautoja.

bodo.fi

Kuvaaja: Satamakapteeni

Korpilahti Marina
N 62°00,8’ E 25°33,4’

Pohjois-Päijänteellä sijaitsevaan Korpilahden satamaan on helppo veneillä ja Korpilahden keskustan palvelut ovat välittömässä läheisyydessä. Satamassa on huomioitu kaikki oleellinen, mitä veneilijä tarvitsee. Lisäksi
kahvila-ravintola Satamakapteeni takaa, ettei vatsojen tarvitse kurnia. Kesäisin veneilijöitä viihdyttää monenlaiset tapahtumat, kuten Päijänteen Palvipäivät ja Satama Blues.

satamakapteeni.fi

Saariston ranta
N 62°26,1’ E 29°37,5’

Saariston ranta sijaitsee Liperin Tutjunniemessä. Vaikka satama on suhteellisen pieni, on se erittäin toimiva. Kaunis ympäristö ja iloinen henkilöstö tekee satamasta monen veneilijän vuosittaisen vierailukohteen. Sataman yhteydessä on Saariston Puoti, jossa saman katon alla ovat kauppa, kahvila ja anniskeluravintola.

saaristonpuoti.fi

Kuhmoisten Sahanranta
N 61°33,7’ E 25°11,3’

Viihtyisä Kuhmoisten Sahanranta sijaitsee Päijänteen rannalla. Veneilijät toivotetaan tervetulleiksi jo laituriin lipuessa, kun rantautumisapua tarjotaan. Hyvän palvelun lisäksi satamasta löytyy leikkipuisto, lauttakioski, sauna, minigolf, veneenhuoltomahdollisuus ja vanhaan sahan pajarakennukseen kunnostettu ravintola. Muut tarvittavat palvelut ovat kävelymatkan päässä.

paijanmarine.fi

Vuoden vierassatamiksi palkittiin Vene 19 Båt -messuilla suomalaisten suosikeiksi äänestämät Bodö (rannikkoalueet) ja Korpilahti Marina (Järvi-Suomi). Lue lisää >

Teksti: Anni Raunio