Välkommen till vår hemmahamn i Vene 19 Båt -mässan! 

Vene 19 Båt -mässan hålls i Mässcentret i Helsingfors den 8-17 februari.

Vene 19 Båt -mässan hålls i Mässcentret i Helsingfors den 8-17 februari. Segling och Båtsport i Finland är kraftigt med igen. I år är vår hemmahamn den samma som förra året, avdelning 4a51 i hall 4. På vår avdelning hittar du såväl barnens båtvärld, en bassäng för olika evenemang som prylbörsen, samt vår servicepunkt.

I barnens båtvärld finns det gott om pyssel och aktiviteter för familjens minsta. Barnen får bekanta sig med båtfart genom rolig verksamhet vid olika aktivitetspunkter. De får pröva sina kunskaper i den omtyckta trapetsen och gungan samt vid punkterna för knopar och kastlina. Framförallt har knoppunkten visat sig vara populär även bland de vuxna.

Vid bassängen får man pröva på ett av våra dragplåster: de radiostyrda segelbåtarna. Hur skulle det till exempel vara med en liten tävling kompisar emellan? Vid bassängen kommer vi även att se säkerhetsdemonstrationer.

Vid vår servicepunkt kan man diskutera om såväl föreningsverksamhet, skolningar, båtsäkerhet som information för nybörjare. Vi hjälper er gärna!

Vid Veneilijän kamapörssi byter båttillbehör ägare. Samtidigt bidrar man till de unga seglarnas verksamhet inom Sailing Team Finlands verksamhet, då 30 procent av försäljningsprovisionen tillfaller deras organisation. Du kan läsa mera här och på Facebook-sidan: Veneilijän kamapörssi.

RaceWKND! som är FM-serien för rundbana befinner sig granne med vår avdelning. Vid RaceWKND! kan man bekanta sig med olika båtar i serien och allmänt med grenen. Om man känner för fartgrenar lönar det sig absolut att komma och diskutera sporten och hur man kommer igång med den. Med lite tur kan man stöta på Formel 1 –seriens tvåfaldiga världsmästare Sami Seliö.

Bredvid vår hemmahamn finns också klassförbundens båtar och kontaktpersoner som gärna berättar om sina farkoster och verksamhet.

Vinnarna av utmärkelsen årets gästhamn har traditionellt förkunnats under mässans första fredag. Så även i år. Prisutdelningen sker i närheten av vår punkt vid avdelning 4d fredagen den 8. februari. Kom med och låt dig inspireras inför sommarens båtfärder.

Klubbflagga fyller 100 år veckan efter mässan. Vi firar den stora bemärkelsedagen med en utställning av klubbflaggor och klubbarnas historia i Glasgalleriet i Mässcentrets huvudlobby. Du kan läsa mera om klubbflaggans historia i Nautic-tidningen och här.

Med SBFs mobila medlemskort Cardu får du din inträdesbiljett till båtmässan till ett rimligt pris. Vuxenbiljetten kostar 12 € (fram till den 7.2 är normalpriset 16 € och köpt under mässan vid dörren 19 €) och barnbiljetten 8 € (fram till den 7.2 är normalpriset 10 € och köpt under mässan vid dörren 12 €). Om du inte redan har ditt eget Cardu-kort hittar du instruktioner för hur du får det på adressen sv.spv.fi/medlemsformaner/.