Sailing Team Finland treenaa yhdessä myös fysiikkaa

Sailing Team Finland aloitti joulukuussa yhteiset fysiikkatreenit, joita on Urhean valmentajan Mika Saaren johdolla tarkoitus järjestää jatkossa kerran viikossa. Ensimmäisen kerran purjehtijat kohtasivat Otahallissa viime perjantaina.

Saari on toiminut jo useamman vuoden ajan Tuuli Petäjä-Sirénin fysiikkavalmentajana, ja viimeisen vuoden hän on vastannut myös Tuula Tenkasen fyysisestä harjoittelusta.

– On hienoa, että olemme saaneet ”Mikken” entistä vahvemmin mukaan maajoukkueen toimintaan. Hän tulee kehittämään ja koordinoimaan fysiikkavalmennusta koko joukkueen osalta, SPV:n urheilutoimenjohtaja Jan Thorström sanoo.

Saari valittiin SPV:n gaalassa Vuoden valmentajaksi, mikä on suuri kunnianosoitus hänen osaamistaan kohtaan.

– Yhteistreenit toimivat monella tapaa piristävinä poikkeuksina omiin harjoituksiin; niissä saa toisilta tsemppiä, ideoita ja oppia. Myös tiedonkulun kannalta yhteiset harjoitukset ovat hyviä, Petäjä-Sirén sanoo.

– Kaikkia fysiikkaharjoituksia emme erilaisten tarpeidemme vuoksi voi tehdä yhdessä, mutta esimerkiksi koordinaatiota ja keskivartalotreenia tarvitsemme kaikki.

Petäjä-Sirén odottaa toista lastaan, eikä siksi voi talven ja kevään mittaan osallistua kaikkiin harjoituksiin täysillä.

– Kestävyyttä ja voimaharjoittelua voin tehdä hyvin, mutta esimerkiksi yhteiset, välillä rajuiksikin yltyvät pallopelit jätän suosiolla väliin, Petäjä-Sirén hymyilee.

Lapsen laskettu aika on toukokuussa. Petäjä-Sirén toivoo voivansa palata kilpailemaan jo elokuun 2018 MM-kisoissa Tanskan Århusissa.