Rakkaudesta purjehdukseen

Tunnethan jo Sail in Finlandin ja Dokkin?

Muutama vuosi sitten Håkan Mitts huomasi, ettei veneilystä ole tietoa englanniksi, ja digitaalisia palveluita tulisi parantaa. Ei aikaakaan, kun syntyi sivusto nimeltä Sail in Finland, jonka tarkoituksena on houkutella ulkomaalaisia veneilijöitä Suomeen ja helpottaa heidän matkantekoaan erilaisin tiedoin.

Sail in Finland koostuu monipuolisesti pysyvämmästä ja informatiivisemmasta verkkosivustosta, kevyemmistä Facebook- ja Twitter-tileistä sekä lähes 100 videota tarjoavasta YouTube-tilistä. Jokaisen kanavan tarkoituksena on helpottaa veneilyä Suomessa ja kertoa kotimaamme ainutlaatuisista veneilymahdollisuuksista.

Sail in Finlandin myötä Mitts alkoi saamaan kysymyksiä mahdollisista venereissuista. Siitä syntyi ajatus Dokkista. Vuonna 2015 perustettu Dokk tarjoaa veneilyelämyksiä oman kipparin kanssa. Samalla sivusto tukee suomalaisia venepalvelu- ja vuokraveneyrityksiä.

”Tavoitteena on auttaa pieniä suomalaisyrityksiä, joilla ei ole aikaa panostaa palvelutarjontansa näkyvyyteen. Veneilypalvelujen tarjonta on Suomessa pientä ja palvelut suunnataan usein vain kotimaan markkinoille. On pikemminkin poikkeus kuin sääntö että veneilykokemuksen voi varata ja maksaa verkossa. Dokk auttaa yritystä onlinenäkyvyyden, asiakaspalvelun ja maksuliikenteen kanssa, jolloin yrittäjän ei tarvitse huolehtia niistä”, Mitts kertoo.

Mittsin toiminta on arvostettavaa: hän on tuottanut, kehittänyt ja ylläpitänyt molempia palveluita yksin, täysin vapaaehtoisesti ja harrastuspohjalta.

”Parasta Suomi-veneilyssä on monipuolisuus. Vaikka olenkin veneillyt lähes 60 vuotta, joka vuosi löytää jotain uutta tekemistä. Haluan, että myös ulkomaalaisilla tai Suomeen asettuneilla ulkomaalaisilla on samanlaiset mahdollisuudet tutustua upeisiin vesistöihimme.”

Yhtään kesää ei ole kulunut ilman että tällä hetkellä Helsingissä asuva purjehtija olisi käynyt Nauvossa, ja pienestä lapsesta lähtien hän on veneillyt etenkin Turun saaristossa. Avomeripurjehtijaa Håkanista ei ole kokeiluista huolimatta tullut, sillä lähikohteet voittavat monen päivän seilaamisen yhteen suuntaan.

”Pidän enemmän lyhyistä venereissuista. Turun saaristo on todella rakas. Joitakin kohteita arvostetaan mielestäni liian vähän, esimerkiksi Helsinki-Hanko-väli on meille helsinkiläisille vähän kuin välietappi, vaikka sieltäkin löytyy upeita kohteita.”

Tutustu Sail in Finlandiin ja Dokkiin, ja vinkkaa englanninkieliselle tutullesi:

sail-in-finland.info | Facebook | Twitter | YouTube
dokk.fi | Facebook | Twitter

Sail in Finland kertoo muun muassa eri satamista. Kuvassa lumoava Brännskär.

Teksti: Anni Raunio
Kuvat: Håkan Mitts