Purjehdustaidot-kirja: ”Erittäin selkeä, helppolukuinen ja perusteellinen”

Suositussa Purjehdustaidot-kirjassa on paljon valokuvia ja kattava sisältö. Siinä käsitellään kaikki keskeiset purjehtijan tiedot ja taidot.

Millainen kirja Purjehdustaidot onkaan? Kirja-arvostelut kertovat paljon:

223-sivuisessa kirjassa selvitetään tarkasti purjeveneen rakenne, annetaan vinkkejä veneen käsittelystä, huollosta, navigoinnista ja purjehduskohteista. Kirjassa korostetaan kiitettävästi turvallisuutta”, kirjoittaa Heikki Vento Vene-lehden arvostelussaan. Hän kehuu myös kirjan kieltä; perustermit ovat ymmärrettäviä ja selkeitä.

Lukijat kommentoivat seuraavasti:

”Mielestäni kirja on erinomainen aloittelijoilleHyvää kertausta myös purjehduskokemusta omaaville. Selkeä ja alkaa riittävän perusteista. Suosittelen kirjaa lämpimästi muillekin.”

”Ostin kirjan miesystävälleni lahjaksi. Hän ei ole aiemmin purjehtinut ja on nyt muutaman vuoden opetellut kanssani purjehdusta. Kirja on seilannut mukanamme yhteisen veneemme Capellan kirjastossa. Olen saanut positiivista palautetta lahjasta; selkeä, ymmärrettävää kieltä aloittelijalle, hyvät kuvat, alkaa tarpeeksi alusta.”

”Luin kirjan kannesta kanteen heti sen käsiini saatuani. Selkeydessään, kattavuudeltaan ja paikallisiin olosuhteisiin sovellettuna kirja ylitti odotukseni. Kertoisin muille, että se antaa havainnollisen teorian kokemattomammille miehistön jäsenille monista asioista, joihin voi viitata käytännön harjoittelussa. Etenkin laajahko satamamanöövereitä koskeva osuus on käytännön kokemuksiin pohjautuva ja hyvä. Tämä kirja kuuluu ja kuului jo menneellä veneilykaudella veneen käsikirjastoon.”

”Itse tulin lukeneeksi kirjan koko lailla läpi pian sen saatuani ja sen jälkeen sitä on tullut silmäiltyä talven aikana. Kesällä se oli matkassa mukana veneellä, mutta taisi jäädä kuitenkin aika vähälle huomiolle itse käytännön veneilyn viedessä kaiken huomion. On kuitenkin jäsennelty niin selkeisiin kokonaisuuksiin, että sen puolesta siitä olisi helppo kerrata tai palauttaa mieliin jokin tietty asia eli kannattaa ilman muuta pitää veneilykautena mukana matkassa.”

Miksi sitten opaskirjoja tarvitaan? Erityisesti sellaisia, joissa on huomioitu myös perusasioiden kertominen?

Pasi Nuutinen kysyy blogikirjoituksessaan Ei pelkästään omille lapsille varsin aiheellisesti: ”Onkohan perheen mukana kasvaminen oikeastaan koskaan ollut vallitseva tapa tulla mukaan veneilijäksi?”. Hän painottaa, että opetteluun ja kursseihin suhtaudutaan entistä myönteisemmin, ja on vain hyvä, että valikoimaa niin kursseille kuin kotisohvallekin löytyy luettavaksi: ”Laji kuin laji aloitetaan luontevasti alkeiskurssien kautta.” Nuutinen lisää vielä: ”Erityisen hyvin tähän aikaan sopivan kirjasta tekee se, että siinä on huomioitu ja esitelty myös vuokraveneillä liikkumista.”

**

Purjehdustaidot-kirja toimii SPV:n jäsenseurojen järjestämillä Purjehtija-kursseilla oppikirjana. Lisäksi kirjaa voi lainata kirjastoista ja se on myynnissä kirjakaupoissa ja seuroissa ja SPV:n kotisivuilla osoitteessa spv.fi/purjehdustaidotkirja/.

Kuka on sinun ystäväsi, jonka salaisen haaveen toetutumisen haluat turvata? Tilaa hänelle Purjehdustaidot lahjaksi: spv.fi/purjehdustaidotkirja/