Aurinkoinen Palma de Mallorca starttaa kiireisen kilpailukevään

Sailing Team Finlandin kilpailukausi käynnistyy toden teolla Espanjan Palma de Mallorcan perinteisessä Trofeo Princesa Sofia -regatassa. Paikalla on lähes koko maajoukkue – vain toista lastaan viimeisillään odottava Tuuli Petäjä-Sirén ja varusmiespalvelustaan suorittava Oskari Muhonen puuttuvat kilpailusta.

– Regattaan osallistuu lähes 1 000 purjehtijaa 50 maasta eli luvassa on todella kovatasoinen kilpailu, Sailing Team Finlandin urheilutoimenjohtaja Jan Thorström kertoo.

Suomalaisilla on mukavat muistot kilpailusta, sillä viime vuonna palkintokorokkeella seisoi Monika Mikkola ja toissa vuonna kilpailun voittoa juhli Tuula Tenkanen. Sailing Team Finland on valmistautunut Mallorcalla jo usean viikon leireillä.

– Mahtavaa olla taas veneessä! Kelit olivat aluksi epävakaat, mutta nyt olemme päässeet purjehtimaan hienoissa olosuhteissa, 49er FX -luokan kaksikko Noora Ruskola/Mikaela Wulff iloitsee.

Pääsiäismaanantaina 2.4. starttaavaa kilpailua voi seurata täältä: trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race 

Mallorcan jälkeen maailman olympiapurjehduksen kerma kokoontuu maailmancupiin Ranskan Hyères’iin ja toukokuussa on vuorossa La Rochellessa Laser-luokkien EM-regatta. Kesäkuun alussa kilpaillaan maailmancupin finaaleissa Marseille’ssa. Kauden päätavoite on Tanskan Århusissa elokuun alussa järjestettävät MM-kilpailut, joissa jaetaan jo ensimmäiset maapaikat Tokion 2020 olympialaisiin.

Teksti: Iina Airio