Aluetoiminnanjohtajat tutuiksi: Antti Kaipainen

DigiNauticin uusi artikkelisarja kertoo SPV:n aluetoiminnanjohtajista, joita on yhteensä 14. Savonlinnalainen Antti Kaipainen toimii Saimaan vesistöalueen aluetoiminnanjohtajana.

Miten ja milloin aloitit veneilyn?

Veneilyn olen aloittanut vanhempieni kanssa jo aivan pienenä. Ensimmäisen oman veneeni sain 5-vuotiaana ja sen nimi oli ”Jolla”. Jolla oli pieni soutuvene. Jollan kohtaloksi koitui pari kesää myöhemmin hiekkalastissa uppoaminen Savonlinnan pohjoispuolelle myrskyn yllättäessä hinauksen aikana. Savonlinnan Pursiseuraan liityin vuonna 1984.

Missä veneilet ja mitkä ovat lempikohteesi?

Veneilen pääasiassa Saimaalla. Saimaan alueella lempikohteita ovat kirkasvetinen Puruvesi ja sen hiekkarannat. Lisäksi Savonlinnan eteläpuolella Pihlajavesi, joka on norpan kotialuetta. Kolmas mielenkiintoinen reitti on ikoninen Heinäveden reitti Savonlinnasta Kuopioon.

Mikä veneilyssä kiehtoo?

Veneilyä voi harrastaa monella eri tavalla. Joku harrastaa pääasiassa omaa venettään, joku harrastaa perinteisiä navigointitaitoja, joku haluaa kilpailla, joku haluaa matkailla, joku pitää venettä kesämökkinä ja joku haluaa käyttää venettään vain siirtymisessä pisteestä A pisteeseen B. Itse lukeudun jälkimmäiseen porukkaan ja vene on minulle väline, jolla pääsen tuttuihin ja uusiin kohteisiin sekä luontoon. Kaikille veneilijöille yhteinen nimittäjä lienee vesi ja luonto sen ympärillä. Veneilyharrastus on elinikäinen ja se tarjoaa koulutusmahdollisuuksia sekä tuo uutta ulottuvuutta omaan vapaa-ajan viettoon.

Oletko mukana seurasi seuratoiminnassa tai muissa veneilyyn liittyvissä tehtävissä? Jos, niin millaisissa?

Omassa seurassa toimin katsastajana ja koulutuspäällikkönä.

Millaista veneilyn aluetoimintaa alueellasi on?

Haluan kehittää alueen seuroja sekä yhteistä tekemistä Saimaan alueella. Retkisatamien säilyttämisessä yhteistyössä Metsähallituksen kanssa Saimaan alueen pursiseurat ovat tehneet jo vuosia erinomaista työtä ja tämän toiminnan koordinointi on ollut mielenkiintoinen tehtävä. Myös yhteiskäyttötukikohtien toiminnan kehittämisen koordinointi ja Saimaan alueen seurojen koulutustarpeiden koordinointi on tärkeä ja mieluinen tehtävä. Itse osallistumalla koordinaattorin roolissa koen, että yhdessä tekemällä on saatu hyviä tuloksia aikaan.

Faktaa Antista
Alue: Saimaa
Seura: Savonlinnan Pursiseura
Vene: Nimbus 340 Commander
Yhteystiedot: antti@anttikaipainen.fi, 040 586 4457

Lisäksi Antti on uudistanut lähes kokonaan itse kattavan ja hienon veneilysaimaa.com-sivuston. Kannattaa tutustua!

Aluetoiminnanjohtajat toimivat SPV:n hallituksen ja oman maantieteellisen alueensa seurojen ja muiden mahdollisten veneilytahojen yhteyshenkilönä. Heidän tavoitteenaan on edistää seurojen etuja sekä tukea niitä. Seurojen äänet tulevat kuuluviin muun muassa aluetoiminnanjohtajien järjestämien vuosittaisten aluekokousten kautta. Seuralla on aluetoiminnanjohtajan kautta mahdollista tehdä nostoja suoraan liitolle ilman turhia kiertoteitä. Tutustu kaikkiin aluetoiminnajohtajiin: spv.fi/yhteystiedot/ (Kohta aluetoiminnanjohtajat).

Upea Saimaa. Kuvaaja: Antti Kaipainen / Veneilysaimaa.com