Aluetoiminnanjohtajat tutuiksi: Peter Remahl

DigiNauticin uusi artikkelisarja kertoo SPV:n aluetoiminnanjohtajista, joita on yhteensä 14. Vaasalainen Peter Remahl toimii Pohjanlahden keskiosan vesistöalueen aluetoiminnanjohtajana.

Miten ja milloin aloitit veneilyn?

Olen aloittanut veneilyn 90-luvun alussa ilman minkäänlaista veneilytaustaa. Ostin ensimmäisen veneeni, joka oli 6-metrinen katettu ”puttari”, Ruotsista. Oli tuskien taival saada se Vaasaan, mutta onnistuin lopulta tuomaan sen ajamalla itse. Seuraavan veneen tein puolivalmiista itse. Sen nimi oli Mimaja ja se oli minulla 25 vuotta. Nykyinen veneeni, Minor 29 Oscar Pilot, on minulla nyt neljättä kautta. On ollut mukavaa ehostaa Minoria hienoon kuntoon Sarins båtarin avulla.

Missä veneilet ja mitkä ovat lempikohteesi?

Veneilen Vaasan saaristossa ja lempipaikkani on Rönnskären Maalahden ulkosaaristossa. Toinen on tietenkin Vaasan Moottorivenekerhon ulkosatama Koukkukari – oma saari Kaukaluodon kupeessa kauniilla paikalla ja hyvillä laituri- ynnä muilla palveluilla. Kolmantena voisin mainita Mikkelinsaarten luontoaseman Kummelskärenissä. Vaasan edustan saaristossa on niin monta helmeä, että kaikissa ei ehdi käydä joka kesä. Aurinkoreitti.fi on tehnyt mittavan työn pienveneväylien kuntoon saattamisessa ja merikorttiin mukaan saamisessa. Nyt kun ne ovat ”astuneet maihin”, niin silläkin puolella on alkanut tapahtumaan.

Mikä veneilyssä kiehtoo?

Minulle se on muodostunut elämäntavaksi ja nautin veneilyn joka hetkestä, niin veneen ylläpidosta kuin retkeilystäkin. Vene korvaa minulle hyvin saarimökin, jota minulla ei ole onneksi koskaan ollut.

Oletko mukana seurasi seuratoiminnassa tai muissa veneilyyn liittyvissä tehtävissä? Jos, niin millaisissa?

Toimin VMK:n hallituksessa varakommodorina ja kilpailu- ja koulutusjaoston jäsenenä kouluttajana sekä Aurinkoreitti.fi:n hallituksessa sihteerinä ja ulkosatamien koordinointiapuna. Lisäksi olen vielä SPV:n järjestötoimikunnan puheenjohtaja ja hallituksen jäsen.

Millaista veneilyn aluetoimintaa alueellasi on?

Aluetoiminnanjohtajana olen mielestäni onnistunut yhdistämään hyvin kuuden vaasalaisseuran yhteistyötä, ja tapaamisia on pidetty vaihdellen. Viime vuoden Yhdessä Vesille -tapahtuma oli jättimenestys ja katsotaan, voimmeko järjestää sen tänäkin vuonna.

Faktaa Peteristä
Alue: Pohjanlahden keskiosan vesistöalue (Merenkurkun veneilyalue)
Seura: Vasa Motorbåtsklubb – Vaasan Moottorivenekerho
Vene: Minor 29 Oscar Pilot -moottorivene
Yhteystiedot: remahl@mac.com, 050 526 2802

Aluetoiminnanjohtajat toimivat SPV:n hallituksen ja oman maantieteellisen alueensa seurojen ja muiden mahdollisten veneilytahojen yhteyshenkilönä. Heidän tavoitteenaan on edistää seurojen etuja sekä tukea niitä. Seurojen äänet tulevat kuuluviin muun muassa aluetoiminnanjohtajien järjestämien vuosittaisten aluekokousten kautta. Seuralla on aluetoiminnanjohtajan kautta mahdollista tehdä nostoja suoraan liitolle ilman turhia kiertoteitä. Tutustu kaikkiin aluetoiminnajohtajiin: spv.fi/yhteystiedot/ (Kohta aluetoiminnanjohtajat).