Aluetoiminnanjohtajat tutuiksi: Ismo Glans

DigiNauticin uusi artikkelisarja kertoo SPV:n aluetoiminnanjohtajista, joita on yhteensä 14. Kellokoskelainen Ismo Glans toimii Keitele-Päijänteen vesistöalueen aluetoiminnanjohtajana.

Miten ja milloin aloitit veneilyn?

Aloitin veneilyn Helsingin Työväen Pursiseurassa perheen mukana jo kesällä 1959, heti vaippaikäisenä. Perheellämme oli noin 8-metrinen moottorivene, jolla veneilimme kaikki isän kesälomat. Suurin tapahtuma oli 60-luvun puolivälissä kesälomareissu Tukholmaan.

Mainittakoon, ettei silloin ollut digitaalisia navigaatiovälineitä – paperikartalla, kellolla ja kompassilla isä suunnisti. Itse aloitin optarilla viisivuotiaana ja kisailtua tuli niin kauan kuin optariin mahduin.

Missä veneilet ja mitkä ovat lempikohteesi?

Nykyään veneilen Päijänteen vesistössä. Oman seuran tukikohta on tietenkin ensisijainen paikka viikonloppuretkillä. Kuhmoinen kaupallisena satamista on ykkösenä ja pohjoiseen mentäessä Korpilahti on vierailun arvoinen satama. Päijänne on monien mahdollisuuksien vesistö ja siirryttäessä Keiteleen puolelle maisemat vain komistuvat.

Mikä veneilyssä kiehtoo?

Veneily ja etenkin purjehtiminen on lähellä luontoa. Veneilyssä ajatukset liittyvät vain vesillä ja luonnossa liikkumiseen – työhuolet eivät paina.

Oletko mukana seurasi seuratoiminnassa tai muissa veneilyyn liittyvissä tehtävissä?

Tällä hetkellä toimin seurassani katsastajana.

Millaista veneilyn aluetoimintaa alueellasi on?

Kerran vuodessa tapaamme kaikki alueemme seurat keskustelemaan menneistä ja suunnittelemaan tulevaa veneilykautta. Olemme järjestäneet Suuli-kurssin, katsastajakurssin ja kouluttajakurssin alueen toimesta. Lisää kursseja on suunnitteilla.

Keitele-Päijänne alueella tapaamme muiden seurojen edustajia vieraillessamme toistemme tukikohdissa. Tämä vierailumahdollisuus toisten seurojen tukikohtiin on luonut hyvän yhteishengen alueellemme.

Faktaa Ismo Glansista
Alue: Keitele–Päijänteen vesistöalue
Seura: Helsingin Työväen Pursiseura ja Tehin Pursiseura
Vene: H-vene
Yhteystiedot: ismo.glans@gmail.com, 040 771 6859

Aluetoiminnanjohtajat toimivat SPV:n hallituksen ja oman maantieteellisen alueensa seurojen ja muiden mahdollisten veneilytahojen yhteyshenkilönä. Heidän tavoitteenaan on edistää seurojen etuja sekä tukea niitä. Seurojen äänet tulevat kuuluviin muun muassa aluetoiminnanjohtajien järjestämien vuosittaisten aluekokousten kautta. Seuralla on aluetoiminnanjohtajan kautta mahdollista tehdä nostoja suoraan liitolle ilman turhia kiertoteitä. Tutustu kaikkiin aluetoiminnajohtajiin: spv.fi/yhteystiedot/ (Kohta aluetoiminnanjohtajat).