ANSIOMERKIT

Kiittäminen ja kannustaminen ovat eräitä vapaaehtoistoiminnan kulmakiviä. Jos seurastasi löytyy henkilöitä, joita halutaan kiittää, niin SPV:n ansiomerkki on mainio tapa.

Liitto voi palkita liiton tarkoitusperiä edistäneen yksityisen henkilön tai yhteisön jäljempänä esitetyillä tavoilla.

Tulosta, täytä ja lähetä ansiomerkkihakemus SPV:n toimistoon: Särkiniementie 5 B 62, 00210 Helsinki.

Ansiomerkkien hakemuspohja PDF-muodossa ja Word-muodossa.

Pronssinen ansiomerkki

pronssimerkki

Voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, joka tuloksellisesti on toiminut veneilyn hyväksi vähintään kaksi vuotta liiton luottamustehtävissä tai viisi vuotta jäsenseuran luottamustehtävissä.
Pronssinen ansiomerkki maksaa 40 euroa +toimituskulut.

Hopeinen ansiomerkki

hopeamerkki

Voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, joka tuloksellisesti on toiminut veneilyn hyväksi vähintään viisi vuotta liiton luottamustehtävissä tai kymmenen vuotta jäsenseuran luottamustehtävissä. Jos henkilön ansiot liiton tarkoitusperien edistämisessä ovat erityisen suuret, voidaan merkki myöntää hänelle ilman edellä mainittuja aikarajoituksia.
Hopeinen ansiomerkki maksaa 65 euroa +toimituskulut.

Kultainen ansiomerkki

kultainenmerkki

Voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, joka on toiminut erittäin ansiokkaasti veneilyn hyväksi vähintään viisitoista vuotta, josta viisi vuotta liiton luottamustehtävissä. Edellytyksenä on myös, että hopeisen ansiomerkin myöntämisestä on kulunut viisi vuotta.
Jos henkilön ansiot ovat poikkeuksellisen suuret, merkki voidaan myöntää ilman edellä mainittuja aikarajoituksia. Kultainen ansiomerkki maksaa 130 euroa +toimituskulut.

Suuri ansiomerkki

suurimerkki

Voidaan myöntää henkilölle, joka pitkäaikaisesti ja erityisen ansiokkaasti on toiminut SPV:n päämäärien hyväksi järjestötoiminnassa. Vaalivaliokunta tekee ehdotuksen SPV:n hallitukselle liiton suurten ansiomerkkien myöntämisestä.

Seurojen ehdottamien pronssisten ja hopeisten ansiomerkkien myöntämisestä päättää hallituksen päätöksellä liiton toimitusjohtaja. Muutoin ansiomerkit myöntää SPV:n hallitus. Ansiomerkkejä kannetaan tumman puvun, juhlapuvun tai klubitakki + vaaleat housut -asun kanssa.