GT30-luokan MM-pronssia Suomeen

Puolan Torunissa viikonloppuna kisatut GT30-luokan Maailmanmestaruuskilpailut olivat suomalaisittain menestys. Kilpailurata pystytettiin Veiksel-joen varteen. Suomalaisista mukana kisoissa olivat Max Blomberg, Jarno Vilmunen sekä Roope Virtanen.

Suomi lähti kisoihin kovin tavoittein ja joukkueenjohtaja Juha Fiskari piti mitalisijaa minimitavoitteena. Suomen kokonaispanos olikin komea. Blomberg nappasi pronssimitalin. Vilmunen oli neljäs ja Virtanen seitsemäs. Maailmanmestaruuden voitti Viron Stefan Arand, ja hopean otti Maksimilian Tuckovs Latviasta.

Fiskari on tyytyväinen arvokisojen lopputuloksiin. Hän sanoo kisan menneen odotusten mukaisesti. Suomalaisista kaksi parasta olivat viime vuosina sarjaa hallinneiden virolaiskuljettajien edellä. Ennakkoon sen piti tarkoittaa kaksoisvoittoa.

– Kisoissa oli muutama yllättäjä. Kuten tämä Latvian kaveri ja Viron Stefan Arand. Jälkimmäinen on nuoresta iästään huolimatta kokenut juniorikuljettaja ja siirtyi nyt GT30-luokkaan, Fiskari kertoo.

– Nämä kaksi kuljettajaa tulivat vähän puskista. Kaikki muut täällä olleet tiesin jo ennakkoon. Niinhän siinä sitten kävi, että nämä uudet kaverit olivat kaksi nopeinta ja suomalaiset seuraavina, sanoo Fiskari.

GT30-luokan arvokilpailut ovat tältä vuodelta ohi. Suomalaiskolmikon kausi jatkuu viimeisellä SM-sarjan osakilpailulla. Se ajetaan 26. elokuuta Karjalohjalla.

 

Lopputulokset, GT30-luokan MM, Torun, Puola

  1. Stefan Arand EST
  2. Maksimilian Tuckovs LAT
  3. Max Blomberg FIN
  4. Jarno Vilmunen FIN
  5. Aivar Kommisaar EST
  6. Sander Sarlin EST
  7. Roope Virtanen FIN

(Kuva: Heimo Hellsten)