SPV Vene 18 Båt -messuilla

TERVETULOA ENNÄTYSSUURELLE OSASTOLLEMME KOKEMAAN, NÄKEMÄÄN JA SHOPPAILEMAAN – TAPAHTUMAA JA TOIMINTAA LÖYTYY JOKAISELLE.

OSASTO: halli 4, Helsingin Messukeskus

ALUEET:
Yhdessä Vesille -tapahtumalava: Paljon mielenkiintoisia esityksiä ja seminaareja junioripurjehduksesta vierasvenesatamiin.
Yhdessä Vesille -tapahtuma-allas: Testaa kaverisi kanssa, kumpi on nopeampi käsinohjattavilla purjeveneillä.
Yhdessä Vesille -lasten maailma: Rutkasti hauskaa veneilyyn liittyvää tekemistä niin perheen pienimmille kuin suuremmillekin. Uutuutena trapetsi!
Veneilijän kamapörssi: Kierrätä veneilytarvikkeesi ja tee samalla hyvää. Lisätietoa kamapörssistä >>

KOTISATAMAMME OHJELMA:

KELLO 11.30-19, Yhdessä Vesille -lava

KLO 11.30: Vuoden vierasvenesatamat 2018 -julkistus Ja välittömästi sen jälkeen Merikapteeni Heikki Koivisto: Pienvenesatamien turvallisuus ja ympäristöystävällisyys: PortMate

12-14 PortMate miniseminaari: Turvallisista ja ympäristöystävällisistä venesatamista. Katso seminaariohjelma tästä.

KLO 14.30: Tutustumismatka Riianlahden vierasvenesatamiin 2017, Kalevi Westersund

KLO 15: Itäisen Suomenlahden satamat, 6+6 satamaa esittäytyvät, 30MILES-hanke, Merikotka ja projektipartnerit

KLO 16: Lähde turvallisesti Ruotsiin tai Välimeren lämpöön. Radio- ja TV-toimittaja Veli Raasakka, Svenska Kryssarklubben SXK ja Välimeren purjehtijat

KLO 16.30: Saariston satamat Facebook-ryhmä esittäytyy, Petri Allekotte

KLO 17: Veneilijän matka palvelujen ääreen – kohtaavatko palvelujen kysyntä ja tarjonta merialueillamme?, tutkija Juho Lappalainen, SYKE Merikeskus

KLO 18: Ocean Ladies – ensimmäinen suomalaisnaisisto ARC:iin 2018. Kaikki naisiston jäsenet lavalla.

Katso ohjelma pdf-tiedostona ja tulosta se mukaan messuille tästä.

Sunnuntaina 11.2. osastollamme vietetään perhepäivää!

Lasten maailmassa on koko päivän ajan hauskoja toiminnallisia tehtäviä. Myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roope-hylje tulee moikkaamaan lapsia.

Luvassa myös:

KLO 12-12.30: Eisma Sadam & jollakoulu Virossa
KLO 13-14: Lapsiperheiden elämyskohteet Baltiassa
KLO 14-14.30 Solmukoulu
KLO 15-15.30 Perhe Meretniemen videopuhelu maailman meriltä

KELLO 11–18, Yhdessä Vesille -lava

Päivän avaavat Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Aija Kaski sekä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n veneilykoordinaattori ja koulutuspäällikkö Mirja Rosenberg.

KLO 11: Pohjamaalien haittavaikutukset ja vaihtoehtoiset menetelmät, projektikoordinaattori Atte Lindqvist, Pidä Saaristo Siistinä

KLO 12: Kestävän kehityksen askelmerkkejä pienvenesatamille ja veneilijöille, Helsingin yliopiston tutkijat, 30MILES -hanke, Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka

KLO 13: Suomenlahden tila, Limnologi Mika Raateoja, SYKE Merikeskus

KLO 14: Roskaantuminen uhkaa vesistöjämme, projektipäällikkö Anna von Zweygbergk, Pidä Saaristo Siistinä ja Meriroskahaaste, erikoistutkija Outi Setälä, SYKE Merikeskus

KLO 15: Roope-satamassa on ympäristöasiat kunnossa sekä vaaralliset jätteet satamassa, Katriina Murto Pidä Saaristo Siistinä ry ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry yhdessä

KLO 16: Puhdas Itämeri -teema jatkuu SPV:n osastolla: Miten merta voi pelastaa kalastamalla, projektipäällikkö Miina Mäki, John Nurmisen Säätiö

KLO 17: Vesien tila ja kuormituslähteet kartalla, johtava asiantuntija Antti Mäntykoski, Uudenmaan ELY-keskus

KLO 17.30: Sinua tarvitaan – tule mukaan, aluepäällikkö Eeva Taimisto, Pidä Saaristo Siistinä ry

Lataa ohjelma mukaan messuille tästä.

Kello 11.30–19, Yhdessä Vesille –lava

11.30: Koulutus luo turvallisuutta ja Purjehdustaidot-kirja, Suomen Purjehdus ja Veneily ry

12: Uudistuva Vesiliikennelaki, Liikenteen turvallisuusvirasto, Yksikönpäällikkö Ville Räisänen

12.30: Purjehduskilpailuista ilmoittaminen, VTS, Liikennevirasto

13: Turvallinen veneily onnettomuustutkijan silmin, johtaja Veli-Pekka Nurmi, OTKES

13.30: Veneily Suomenlahdella – 30MILES-hankkeen riskikartoituksen tulokset, merikapteeni ja turvallisuusasiantuntija Vesa Tuomala, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK

14: Turvallisuuskoulutus, Marko Aalto, Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meriturva

15: Vesiliikenteen säädösten soveltaminen käytännössä, ylikonstaapeli Jarmo Niininen, Venepoliisi

15.30: Reittisuunnittelu ja Trossi-appi, Valmiuspäällikkö Jori Nordström, Suomen Meripelastusseura

16: Ole sinäkin hengenpelastaja! Viisaasti vesillä, Komentaja Ismo Siikaluoma, Rajavartiolaitos ja toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

17: SY Melinan matkapurjehdus Norja -Shetlanti-Skotlanti -Saksa 2017, Ilkka Liukkonen. Liukkonen on SPV:n Vuoden matkapurjehtija ja Valtameripurjehtijoiden puheenjohtaja.

17.30: Turvallisesti Atlantin yli, suositukset ja vaatimukset ja ARC katsastus, Raija Alapeteri, Petra Päivärinne ja Maarit Suomi.

18: Aloita uusi harrastus! ja Purjehdustaidot-kirja, SPV

Katso ohjelma pdf-tiedostona ja tulosta se mukaan messuille tästä.

Yhdessä Vesille -lavalla

KLO 12-14: Seurat esittäytyvät

KLO 14: Seurojen koulutusyhteistyö

KLO 15: Luokkaliitot esittäytyvät

KIERRÄTÄ VARUSTEESI VENEILIJÄN KAMAPÖRSSISSÄ

Vene 18 Båt -messuilla järjestetään ensi kertaa Veneilijän kamapörssi, joka myy ja kierrättää veneilytarvikkeita sekä -vaatteita 9.-18. helmikuuta 2018. Tavaroitaan voivat tuoda myyntiin niin messukävijät kuin seurat ja luokkaliitotkin. Tuotemyynnistä perittävä 20 prosentin provisio ohjataan lyhentämättömänä Sailing Team Finlandin Nuorille huipuille, jotka ahkeroivat messujen ajan kamapörssissä.

MITÄ TUODA MYYNTIIN JA MILLOIN?
• Otamme tavaraa vastaan 4. hallissa sijaitsevassa Veneilijän kamapörssissä perjantaista 9. helmikuuta klo 11 alkaen. Pääset tuomaan tavarat myyntiin lunastamalla pääsylipun Vene 18 Båt -messuille (saat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenenä lipun messujen verkkokaupasta hintaan 12 €. Alennuskoodi löytyy SPV:n Cardu-sovelluksesta).

• Saat jokaisesta tuomastasi tavarasta numeroidun tarkistuslipukkeen, jolla voit lunastaa rahat tai omat kamasi pois milloin vain messujen aukioloaikoina. Saat samalla messulipun, jolla pääset maksutta takaisin (1 kerran). Muista varautua myös pysäköintimaksuun tuodessasi/hakiessasi kamojasi.

• Voit tuoda myyntiin EHJIÄ, PUHTAITA JA TOIMIVIA: takkeja, haalareita, housuja, kenkiä ja pelastusliivejä sekä veneilytarvikkeita: purjeita, pelastuslauttoja, ankkureita, skuutteja, nostoköysiä, jollatarvikkeita, elektroniikkaa, spriikeittimiä ja potkureita. Älä tuo yli 10 vuotta vanhoja, tunnearvoa sisältäviä kamoja – ne kuuluvat merimuseoon.

• Minimihinta tuotteille on 10 euroa (voit kuitenkin tehdä tuotenipun, esim heloista, jotta minimihinta täyttyy). Myytäväksi otetaan enintään kymmenen tuotetta per henkilö. Myyjä voi määrittää tuotteen hinnan, mutta sitä ei kannata hilata kattoon – haluathan saada tavarasi kaupaksi. Hintaa ei voi myöhemmin muuttaa.

• Tuotteiden tulee olla kooltaan sellaisia, että ne voi kantaa Veneilijän kamapörssiin Messukeskuksen pysäköintialueelta.

• Suomen Purjehdus ja Veneily ry ohjaa jokaisen tuotteen myyntihinnasta perittävän 20 prosentin provision suoraan Sailing Team Finlandin Nuorille huipuille (kilpapurjehduksen tulevaisuudentoivoille). Nuoret Huiput hoitavat Veneilijän kamapörssin myyntityön yhdessä SPV:n kanssa. Myyjä voi myös tukea junioritoimintaa lahjoittamalla koko myydystä tavarasta saadun summan Nuorille huipuille.

• Myynnissä olevia tuotteita esitellään Veneilijän kamapörssin Facebook-sivulla tapahtuman aikana. Julkaisemme sivulla jokaisen messupäivän päätteeksi kuvan, jossa on ruksittu yli tuotteet (numerot), jotka on myyty. Näin tiedät, milloin voit noutaa tuottosi messuilta.

• Myymättömät tavarat on noudettava pois sunnuntaihin 18. helmikuuta kello 17 mennessä. Epäselvissä tapauksissa SPV ry varaa oikeuden kahden viikon selvittelyaikaan messujen päättymispäivästä 18.2.2018 lukien. Myymättä jääneistä varusteista ei peritä kuluja, jos ne haetaan pois ennen messujen päättymistä.

• Noutamattomat varusteet viedään varastoon. Kuljetuksesta ja säilytyksestä peritään 30 euron maksu per tuote. SPV ry säilyttää varusteita kaksi viikkoa messujen päättymispäivästä 18.2.2018. Sen jälkeen ne siirtyvät SPV ry:n omaisuudeksi.

• Lisätietoja: Mika Hollo, mika.hollo@spv.fi, 044 0888440

MITÄ OSTAA, MITEN JA MILLOIN?
• Veneilijän kamapörssi on auki messujen aukioloaikoina: arkisin 11-19 ja viikonloppuisin 10-18.

• Ostajalla on loistava mahdollisuus tutustua tavaroihin ennen ostopäätöstä; väännellä, käännellä ja tutkia, ovatko esineet varmasti ehjiä ja sopivatko ne käyttötarkoituksiin. Palautusoikeutta ei ole.

• Veneilijän kamapörssin narikka ottaa jo ostamasi vaatteet ja pienet tavarat säilytykseen hintaan 1 euro/tavara messupäivän ajaksi.

• Maksuvälineenä käy vain käteinen raha ja pankkikortit. Suurin hyväksymämme seteli on 50 euroa. Messualueella on kaksi OTTO-automaattia, joista toinen on Ala- Galleriassa ja toinen Lasigalleriassa pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Muista tarkistaa kamoista saamasi rahasumma heti kassalla. Jälkikäteen ei rahasummaa voi korjata.

Lataa pdf-ohje tästä.

Läs om Prylbörsens här.

SEURAA VENEILIJÄN KAMAPÖRSSIN FACEBOOK -SIVUA, JOTTA PYSYT AJAN TASALLA >>

**

MUUTA:

  • Sailing Team Finland eli olympialuokkien parhaat purjehtijamme ovat tavattavissa SPV:n kotisatamassa lauantaina 10. helmikuuta kello 11-15.
  • Lasten maailmassa perheen pienimmät pääsevät tutustumaan veneilyyn hauskojen, toiminnallisten pisteiden kautta. Luvassa muun muassa navigointia, vedestä pelastamista ja purjehdusta. Uutuutena trapetsi! Alueella on myös Yhdessä Vesille -allas, jossa voi ohjata purjeveneitä ja pienimmät pääsevät jopa vesille.
  • Upeita kilpaveneitä voi ihastella ja kysellä kuljettajilta vauhdikkaasta lajista – etenkin sen aloittamisesta.