LUOTTAMUSTOIMINTA

Yhdessä olemme vahvempia. Tule mukaan vaikuttamaan!

 

Haluatko veneilyn näköalapaikalle? SPV:n luottamustoimien joukosta löytyy laajalla skaalalla toimintaa, oli oma kiinnostuksen kohde sitten lapsi- ja nuorisotoiminnan kehittäminen tai vaikkapa veneilyturvallisuus. Pääset osallistumaan toiminnan kehittämiseen ja vaikuttamaan siihen, että viihdymme vesillä ja menestymme maailmalla.

Yksi merkittävä tekijä on liiton hallinnossa toimivat jäsenet, jotka edustavat laajalti suomalaista veneilyosaamista – monipuoliselle osaamiselle on käyttöä. Luottamustoiminta on palkitsevaa, sillä siinä pääsee vaikuttamaan niin suomalaiseen kuin kansainväliseen veneilyyn. 

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan luottamustoimintaan nyt tai lähivuosina, voit ilmoittaa yhteystietosi ja kiinnostuksesi kohteen alla olevan lomakkeen kautta. 

 

Kiinnostunut luottamustoiminnasta? Tutustu toimintaan tästä.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi toimikuntatyöskentelyä kohtaan tällä lomakkeella.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

Toimikuntien perustehtävät on kuvattu johtosäännössä. Yksilöidyt tehtävät kuvataan toimintasuunnitelmassa, jonka liittokokous hyväksyy.

 

Lisätiedot: toimisto@spv.fi

On palkitsevaa, kun pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin ja siirtyy katsomosta kentälle konkreettisten asioiden pariin. Liiton luottamustehtävä ei tarkoita vain nimeä paperilla, vaan se antaa aitiopaikan veneilyyn. Samalla saa myös lisäarvoa sille, mitä kokee omassa seurassa tai alueella tärkeäksi. SPV:ssä pääsee oikeasti tekemään sisältöä ja vaikuttamaan asioihin.
Viestintä- ja markkinointitoimikunnan puheenjohtaja (2017-2022), Katja Rytkönen.

TOIMIKUNNAT JA LAUTAKUNNAT

Lapsi- ja nuorisotoimikunnan perustehtävänä on nostaa purjehdus ja veneily Suomen suurimpien liikuntaharrastusmuotojen joukkoon. Tämä toteutetaan muun muassa hankkimalla uusia harrastajia lajin piiriin ja huolehtimalla laadukkaasta toiminnasta ja koulutuksesta. Toiminto kehittää ja edistää lapsi- ja nuorisotoimintaa yleisesti hyväksyttyjä lasten ja nuorten liikuntaa koskevia periaatteita noudattaen.

Pj: Teppo Kuisma (UPS)
Vpj: Ville Kurki (NPS)


Jäsenet:
Jaakko Kairamo (EMK), Saara Söderberg (HSS), Mikko Kylävainio (KuoPs), Jussi Sävelä (BSF), Kia Jokela (TPS), Kari Siik (TaPS), Johanna Rellman

Veneilytoimikunta kehittää veneilyä nuoriso- ja aikuisliikunnan muotona ja toimii vesillä liikkumisen asiantuntijana, joka kasvattaa, tiedottaa ja ohjaa harrastajia järjestäytyneen veneilyn piiriin. Toiminnan osa-alueita ovat veneilyn harrastusmahdollisuuksien kehittäminen veneilyturvallisuuden, ympäristötietoisuuden sekä palvelujen alueilla. Yhteistyöosapuolia ovat kansalliset ja kansainväliset palveluntuottajat, yhteistyöjärjestöt sekä liiton toiminnassa mukana olevat seurat.

Puheenjohtaja: Markus Blomquist (ASS )
Varapuheenjohtaja: Topiantti Äikäs (LrPS)


Jäsenet: Iiro Kinnanen, Liisa Paavola, Marja Rinne, Tor von Zweygbergk, Kalevi Westersund


Lippukomitea:
Pj: Hannu Hillo, HNS/SPS/H-59, hannu.hillo@elisanet.fi
Vpj: Lauri Helaniemi
Jäsenet: Peter Wirbergh (KK/NJK), Ari Mäkelä (LLV), Ilkka Luoto, (KP)  

 

Venesatamakomitea:

Pj: Tor von Zweygbergk (ASS), tz@land-ohoi.fi
Jäsenet: Iiro Kinnanen (NSS), Antti Kaipainen (SLPS), Eeva Taimisto (PSS ry)


Ympäristökomitea:

Pj: Topiantti Äikäs (LrPS)
Vpj: Sari Karjomaa (EPS)
Jäsenet: Seppo Hellsten (OM), Katriina Murto (PSS ry), Kim Rintamäki (LrPS), Iina Airio (SPV)

Veneilyturvallisuustoimikunnan tehtävänä on kaikkinainen veneilyturvallisuuden edistäminen. Tärkeimpänä ja näkyvimpänä osatehtävänä on huviveneiden katsastusjärjestelmän ylläpito ja kehittäminen.

Puheenjohtaja:  Tanja Risikko
tanjarisikko@gmail.com
Varapuheenjohtaja: Tom Holmroos

Jäsenet: Jyrki Santaholma, Juha Tammisto, Patrick Lindqvist, Ossi Takala, Jukka Wallinheimo, Peter Wirbergh, Martti Laisi
Max Johansson, Seppo Kohonen, Heikki Karlsson

Asiantuntijat: Richard Vaenerberg, Heikki Wichmann, 
Sami Järvenpää

Valmennus- ja huippukilpapurjehdustoimikunnan tavoitteena on Suomen Olympiamenestys purjehduksessa. Perustehtävänä on valmentaa Suomen edustusjoukkue Olympialaisiin ja niitä edeltäviin arvokilpailuihin sekä varmistaa riittävä osaaminen valmennustoiminnalle. Olympia- ja paralympiaprojektien osalta toimikunta huolehtii riittävien henkilö- ja rahoitusresurssien varmistamisesta ja itse projektien toteuttamisesta.

Toimikunta määrittelee tavoitteet kilpapurjehduksen valmentajakoulutukselle yhteistyössä kilpapurjehdustoimikunnan, koulutustoiminnon sekä lapsi- ja nuorisotoiminnon kanssa.

Pj: Ville Valtonen (TPS), ville.valtonen@momentous.fi 
Vpj: Silja Kanerva (NJK)

Jäsenet: Mikko Brummer (NJK), Juha Lehtinen (LPS), Simo Tarvonen (Urhea), Tuula Tenkanen (ESF), Juha Sten

Kilpapurjehdustoimikunta (KPT) luo ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle kilpapurjehdukselle sekä kehittää purjehdusta kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat kilpapurjehdus eri muodoissaan sekä siihen kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat purjehduskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.
 
Pj:Henrik Andersson, (NJK, HSK) henrik.andersson@ha-advisory.fi
Vpj: Staffan Rosenlöf (HSF)

Jäsenet: Salla Itäaho (HSS), Gedi Lindahl (NJK),  Sami Sailo (ESF), Arto Kiiski (TPS), Michael Röllich (ESF, NJK), Erik Wallin (NJK), Heikki Räisänen (HSK)

Kilpailusääntölautakunta (KSL) Kilpailusääntölautakunnan tehtävänä on seurata kilpapurjehdussääntöjen kehitystä ja niiden tulkintaa sekä tehdä liiton nimissä sääntöjen muutos- ja lisäysehdotuksia ja toimittaa kansainvälisten kilpapurjehdussääntöjen käännökset kotimaisille kielille. Lautakunta käsittelee ja ratkaisee muutoksenhaut sekä kilpailu- ja protestilautakuntien kirjallisesti esittämät kilpapurjehdussääntöjen tulkintakysymykset. Lisäksi lautakunta järjestää yhdessä koulutustoiminnon kanssa kilpailutuomarien koulutuksen ja myöntää kilpailutuomari- ja kilpailutoimihenkilöpätevyydet.
   KSL 2023: Juhani Soini (TPS), Mats Björklund (WSF), Michael Röllich (ESF), Susanne Kuusansalo (NJK), Arto Kiiski (TPS), Tom Schubert (NJK), Juuso Leivonen (NJK), Pekka Nuutilainen (HTPS), Ilya Baraev (HSS)

Liittokouluttajat 2023
Björklund Mats, WSF (tk), Itäaho Salla, HSS (kp), Kuusansalo Susanne, NJK (kp) (tk), Kiiski Arto, TPS (tk), Sjöholm Arto, LP (kp) (tk), Soini Juhani, TPS (kp), (tk) (m2s), Wallin Erik, NJK (kp), Sami Sailo KV  (kp)(tk) (m2s), Kalle Lindell (m2s)
+ Kilpailusääntölautakunnan jäsenet           kp= kilpailupäällikkö, tk= tuomarikouluttaja, m2s= manage2sail

Järjestötoimikunnan tehtävänä on siirtää seuratoiminnan hallinnollisia resursseja aktiiviseen toimintaan muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja apuvälineitä seuratoiminnan tehostamiseen. Tähän kuuluu myös koulutusaineistojen ja tietopankkien kehittäminen toimikuntien ja seurojen tarpeisiin. Hallituksen toimeksiannosta toimikunta tekee erillisselvityksiä liiton hallinnon ja jäsenseurojen toiminnan kehittämiseksi.

Pj: Peter Remahl (VMK), remahl@mac.com
Vpj: Esa Laine (RPS)

Jäsenet: Antti Kaipainen, Mirkka Sandberg, Erkki Seppä, Arja Soramäki, Pentti Länne, Kimmo Kekola, Antti Ryynänen, Emma Peltonen

Koulutustoimikunnan tehtävänä on purjehdukseen ja veneilyyn liittyvän tietotaidon edistäminen. Toimikunta huolehtii liiton toimintaa tukevasta laadukkaasta kouluttamisesta sekä siihen liittyvästä materiaalista liiton toimikuntien ja toimintojen tarpeisiin.

Pj: Jukka Toivakka (VP)
Vpj: Tuomas Huikko

Jäsenet: Mikael Still, Janne Louhikari, Rosemarie Iire, Heikki Wichmann, Pilvi Mansikkamäki, Marjo Vaha, Reijo Lintula

Purjehdustoimihenkilöiden koulutus: Arto Kiiski (TPS), Salla Itäaho (HSS)

Viestintä- ja markkinointitoimikunnan tehtävänä on purjehduksen ja veneilyn tunnettavuuden ja houkuttelevuuden edistäminen. Toimikunta huolehtii liiton ja lajin laadukkaasta sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä markkinoinnista, jolla varmistetaan jäsenmäärän ja taloudellisten resurssien kasvu. Toimikunta varmistaa yhdessä toimikuntien ja muiden toimintojen kanssa, että näihin toimielimiin on nimetty tiedotusvastaava.

Pj: Jouni Mykkänen (Hapu),sailing.jouni@gmail.com
Vpj: Perttu Monthan (HSK)

Jäsenet: Veera Säilä (PSS ry),  Erkki Seppä (A), Kristian Raij (EPS), Camilla Ekholm

Nopeuskilpailutoimikunnan tarkoituksena on luoda ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle nopeuskilpailulle sekä kehittää nopeuskilpailua kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat nopeuskilpailut eri muodoissaan sekä niihin kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat nopeuskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.

Pj: Jari Lehtonen,formulaboating@icloud.com
Vpj: Jani Tauren 

Jäsenet: Sandra Roms, Frank Blomqvist, Tomi Huuhka, Ilkka Vapaavuori, Michael Weckström, Esa Taka-Prami

Asiantuntijat: Johannes Böhmig (RaceWKND!)

Vetoomuslautakunta 2021-2022:
Pj Tom Schubert, (NJK)
tom.schubert (at) elisanet.fi
Vpj Matti Tähtinen, (P-67)

Jäsenet:
Juha Oinonen (IMVK)
Mikael Aspelin (SMK)
Jenni Rantala (KPS)

SPV:n itsenäinen kurinpitolautakunta muodostettiin syysliittokokouksessa 2020 osana SPV:n uutta ja laajaa Veneilyn vastuullisuusohjelmaa.

Puheenjohtaja: Pekka Talari (NJK)
Varapuheenjohtaja: Ismo Hentula, HSF

Jäsenet: Tom Schubert, NJK, Eero-Pekka Uotila, ESF,

Kurinpitomääräykset


Kurinpitolautakunnan päätökset:
SPVKu 1/2021


Julkaistuna ei ole kaikkia kurinpitolautakunnan ratkaisuja, vaan tyypillisimmin käsitellyt tapaukset ja periaatteellisesti merkittävät ratkaisut.

Pj: Samuli Salanterä, (ASS, ESF, HSF, NJK, PORY, TPS), samuli.salantera@gmail.com
Vpj: Timo Telkola (TPS)

Jäsenet: Iiro Suksi (VMK), Petteri Mussalo (KuoPS, PORY), Laura Hyryläinen (NJK)

Luottamustoiminta on palkitsevaa, sillä omalla panoksellaan pääsee konkreettisesti edistämään veneilyä ja vaikuttamaan. Yhteinen päämäärä ja yhdessä toimiminen veneilyn kehittämiseksi tuntuu merkityksellistä. Monipuolinen veneilyn asiantuntijuus näkyy toiminnassa ja näin saamme veneilijöiden ääntä kuuluviin, kannustankin kaikki kiinnostuneita mukaan luottamustoimintaan.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja, Samuli Salanterä.